حریق زدن اموال
جرم انگاری تخریب در ضابطه مجازات اسلامی و جرم تخریب و احراق ماهیتأ یک کدام از می باشند و احراق یک کدام از مصادیق تخریب میباشد، لذا همین که قصد تخریب فرآورده از حوزه مرتکب احراز گردد، در شکل حریق به چنگ آوردن کالا، او را می شود به ارتکاب جرم احراق محکوم کرد.
جرم تخریب ومجازات آن
لکن بعضا از اشکال تخریب، یا این که به جهت نوع جنس گزینه تخریب که جزو اموال دولتی و همگانی یا این که فرهنگی و مذهبی یا این که اموال گزینه به کار گیری عامه است(و یا این که به جهت قصد و نیت مرتکب) به قصد بهترین وکیل مشهد رویا رویی با حکومت( به جرایم علیه امنیت و آسایش همگانی) مجاورت میباشند.
جرم تخریب ومجازات آن
لکن بعضا از اشکال تخریب، یا این که به جهت نوع جنس گزینه تخریب که جزو اموال دولتی و همگانی یا این که فرهنگی و مذهبی یا این که اموال گزینه به کار گیری عامه است(و یا این که به جهت قصد و نیت مرتکب) به قصد بهترین وکیل مشهد رویا رویی با حکومت( به جرایم علیه امنیت و آسایش همگانی) مجاورت میباشند.
عنصرها جرم تخریب
موادسازنده دنیوی ، معنوی و رسمی عنصرها تشکیل دهنده جرم تخریب اند .
عنصر دنیوی این جرم عبارت میباشد از«نابود کردن یا این که مشکل ضرر تحت عنوان اخلاق فیزیکی جنس وابسته به غیر بودنِ آنچه که تخریب میگردد و عینی بودنِ آن تحت عنوان وضع و اوضاع و موقعیت تحقق جرم و تخریب شدنِ محصول« تحت عنوان سود مجرمانه.»
عنصر دیوانه ،معنوی جرم تخریب، عمد در تخریب سوءنیت عام میباشد. جرم تخریب برای مثال جرائم عمدی میباشد اما طبق ضابطه صرف مشکل خسارت از حیطه ی مرتکب برای تحقق جرم کفایت می نماید به این ترتیب تخریب حتی درصورتیکه غیر عمدی واقع گردد و مرتکب خواستار فیض ی حاصله نبوده باشد جرم محسوب میشود.
تصور تحقق این جرم با رخنه فعل هرچند بعید، لکن ممکن میباشد؛ مثل اینکه سوزنبانی عمدا بازدارنده را فرود نیاورد تا اتومبیلی بر تاثیر تصادف با قطارِ در اکنونِ عبور زیان ببیند. نابود کردن یا این که نقص ضرر لزوما نسبت به «کالا»شکل می گیرد؛
لذا هرگاه کسی مشروبات الکلی یا این که مواد مخدر دیگری را از در میان پیروزشود یا این که هوای منزل دیگری را با دود و مواد مسموم کننده کثیف کند و یا این که انسانی را مضروب سازد، دربرگیرنده ضوابط در ارتباط تخریب محصول قرار نخواهد گرفت.
رده وابسته به خویش فرد باشد، جرم پژوهشگر نمیشود. در فرض مشاعی بودن جنس، در واقعیت آن جنس وابسته به مرتکب میباشد لذا جرم پژوهشگر وجود ندارد لکن بخاطر وجود نص، در دو آیتم از قاعده عدول گردیده است. در غیر این دو آیتم، طبق قاعده کار میشود. آن دو گزینه استثناء عبارتند از:
ام از مصادیق تخریب میباشد، لذا همین که قصد تخریب فرآورده از حوزه مرتکب احراز گردد، در شکل حریق به چنگ آوردن متاع، او را می شود به ارتکاب جرم احراق محکوم کرد.
مثال هایی از اشکال جرم تخریب که دارنده خصیصه ضدیت با امنیت و آسایش همگانی برخوردارند:
حریق زدن اموال (احراق)
برای تحقق جرم احراق، بر افروخته شدن متاع خیر الزم میباشد خیر کافی؛ یعنی از یک سو ممکن میباشد فرآورده فارغ از بر افروخته شدن بسوزد و خاکستر خواهد شد و در سود جرم احراق متفحص شود و از سوی دیگر صِرف بر افروخته شدن جنس درصورتیکه که بخاطر متاع خاص آن در گیر آسیبی نمیشود، برای تحقق جرم احراق کفایت نمی نماید.
مراد از اشجاردرخت هایی میباشد که هنوز در زمین میباشند خیر درختانی که بریده گردیده اند.
خواسته از محصولالت زراعی اعم از این میباشد که تولیدها ذکر شده هنوز چیده نشده و روی زمین باشد یااینکه چیده و انبار گردیده باشد. البته دربرگیرنده میوه و محصولاتی که برای فروش به بازار برده گردیده اند نمیشود.
همینطور خواسته از تولیدات زراعی اشاره به آن زراعتی میباشد که به طور متاع درآمده خیر اینکه تنها به صورت تخم و بذر بر زمین پاشیده گردیده باشد.
خواسته از محل مسکونی در ماده، هر مکانی میباشد که برای سکونت اختیار گردیده قصد رویا رویی با حکومت حریق بزند دربرگیرنده تبصره یک واقع نمیشود.مراد از حریق زدن گلشن، حریق زدن درختان و بناهای مو جود در آن میباشد.برای استارت به جرم احراق، مجازات غیروابسته رقم خورده میباشد
تبصره 1 ماده 045 تعزیرات
کسی را که نمونه در هم اکنون مجاورت کردن کبریت به تولیدات زراعی وابسته به غیر بازداشت می گردد، می شود به تیتر آغاز به جرم احراق مجازات کرد. این جرم دارنده ماهیت همگانی و غیر قابل سپری شد میباشد.
تخریب اموال تاریخی و فرهنگی:
مواد 554 ال
اخلال در امنیت پرواز هواپیما و خرابکاری در وسایل و تاسیسات هواپیمایی:
این جرم در مقررات خاصی گزینه اشاره قرار گرفته میباشد؛ مثلا می قدرت از «ضابطه مجازات اخلال گران در امنیت پرواز هواپیما و خرابکاری در وسایل و تأسیسات هواپیمایی 1689 »اسم موفقیت.
شکستن مهر و پلمپ یا این که دفترهاِ تصویب و ضبط دولتی یا این که اوراق جانور در اماکن دولتی:
مواد 586 الی 580 تعزیرات.
مشورت کردن حقوقی
مجازات جرم تخریب در ضابطه مجازات اسلامی
هر که عمداً عمارت یا این که سازه یا این که کشتی یا این که هواپیما یا این که کارگاه یا این که انبار و کلاً هر محل مسکونی برای سکنی یا این که بیشه یا این که خرمن یا این که هر نوع مال زراعی یا این که اشجار یا این که مزارع یا این که گلشنهای وابسته به دیگری را حریق بزند به حبس از دو تا پنج سال محکوم میگردد.
تبصره 1) اجرا فوق دراین فصل درصورتی که که به قصد تقابل با حکومت اسلامی باشد مجازات محارب را خواهد داشت.
تبصره 2) مجازات استارت به جرایم فوق شش ماه تا دو سال حبس میباشد.
ماده 676) کسی که بقیه اشیای منقول وابسته به دیگری را حریق بزند به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم شود.
ماده 677) کسی که عمداً اشیای منقول یا این که غیرمنقول وابسته به دیگری را تخریب کند یا این که به هر نحو کلا یا این که برخیً تلف کند و یا این که از شغل اندازد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم شود.
تخریب در مقررات خاص
در فصل 9 ضابطه مجازات جرایم نیروهای دارای سلاح، ضابطه مجازات اخلال گران تأسیسات آبی رنگ، برقی، گازی و مخابراتی میهن ، ضابطه نگهداری و جانبداری از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی، ضابطه اخلال گران صنعت نفت مرزو بوم، ضابطه کیفر بزه های سامانه ریلی، ضابطه الحاقی مواد به ضابطه طریق نگهداری اثر ها و یادگاری های امام خمینی(ره) و ضابطه زمین ها و مستحدثات ساحلی به عنوان مثال شرایطی می باشند که در آنها درخصوص جرایم تخریب اموال و مجازات آنها حرف گردیده است.
طرز ی طرح گلایه تخریب
در مرحله ی نخستین می بایست شکواییه ای مطابق گلایه از جرم تخریب به وسیله شاکی علیه مرتکب تهیه خواهد شد و نثار دادسرا گردد،بعد از آن دادسرا بعداز اجرا پژوهش ها ما یحتاج،پرونده را جهت ادامه ی مطالعه به دادگاه کیفری 2 می فرستد.
تخریب اموال دولتی و همگانی
یک کدام از مفاد تخریب ، تخریب اموال دولتی میباشد. ماده 683 کتاب تعزیرات ضابطه مجازات اسلامی تصویب شده سال 1375 مرتبط با تخریب اموال دولتی میباشد . مبتنی بر این ماده رسمی هر نوع نهب، غارت، اتلاف اموال، اجناس و امتعه یا این که تولیدات که از طرف جماعتی بیشتراز 3 نفر به نحو قهر و غلبه واقع خواهد شد، در حالتیکه محارب شناخته نشوند، به حبس از 2 تا 5 سال محکوم خواهند شد.
افزون بر آن، ضابطه مجازات قاچاق اسلحه، مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز تصویب شده 1390، حمل، مراقبت، دادوستد، توزیع، تشکیل داد و مونتاژ مواد محترقه را جرم محسوب کرده و از 3 ماه و یک روز تا 2 سال حبس برای مرتکبین اینسیرتکامل جرائم در حیث گرفته میباشد.